Показать сообщение отдельно
Старый 27.02.2015, 10:48   #11 (Ссылка на пост)
HubbaBubba
******************
 
Аватар для HubbaBubba
Пол:
 
Активность Longevity
0/20 18/20
Today Сообщения
0/5 sssss4289
Благодарил(а): 40,632
Благодарили 11,539 раз в 2,817 постах
Галерея: 0
Вес репутации: 136 HubbaBubba скоро в модераторы
HubbaBubba скоро в модераторыHubbaBubba скоро в модераторыHubbaBubba скоро в модераторыHubbaBubba скоро в модераторыHubbaBubba скоро в модераторыHubbaBubba скоро в модераторыHubbaBubba скоро в модераторыHubbaBubba скоро в модераторы
Отправить сообщение для  HubbaBubba с помощью ICQ Отправить сообщение для HubbaBubba с помощью Skype™
4. Загальні вимоги до вигулу тварин
4.1. Дозволяється вигулювати собак у місцях, спеціально відведених та обладнаних для цієї мети.

4.2. Забороняється перебувати з собаками в садах, скверах (крім спеціально відведених місць), на території об єктів природно-заповідного фонду, дитячих та навчальних закладів, на стадіонах, пляжах, спортивних і дитячих майданчиках, ринках, купати собак у водоймищах, у місцях масового купання людей, інших громадських місцях, де тварини можуть заподіяти шкоду людям чи іншим тваринам.

4.3. Місця вигулу собак облаштовуються на відстані не ближче ніж 40 м від житлових та громадських будівель, дитячих та спортивних майданчиків, із дотриманням санітарних норм, огороджуються та облаштовуються належним чином.

4.4. Всі місця вигулу собак повинні бути обладнанні спеціальними встановленими інформаційними табличками та обладнані контейнерами для збирання сміття та екскрементів.

4.5. У разі виявлення зооантропонозних захворювань на місцях або в зонах для вигулу тварин, підприємства, що обслуговують відповідні ділянки, повинні забезпечити дезінфекцію місць та зон вигулу тварин не менше ніж три доби. Про факт дезінфекції повинні свідчити відповідні інформаційні таблички.

4.6. При супроводженні домашніх тварин не допускається залишати їх без нагляду.

4.7. Особи, які утримують домашніх тварин, зобов язані супроводжувати їх під час появи поза місцями їхнього постійного утримання.

4.8. Супроводжувати домашню тварину може особа, яка досягла 14-річного віку.

4.9. Забороняється супровід собак потенційно небезпечних порід та таких, які визнані небезпечними, особам яким не виповнилося 18 років, психічно хворим, в нетверезому стані або фізично не спроможним керувати твариною.

5. Транспортування тварин
5.1. Транспортування тварин у наземному громадському транспорті дозволяється:
- на задній площадці транспортного засобу;
- за наявності на собаці ошийника з номерним індивідуальним знаком (жетоном) і реєстраційного посвідчення;
- для собак середніх та крупних порід – на короткому повідку і в наморднику, для собак дрібних порід та котів – у спеціальних контейнерах, що забезпечують надійну ізоляцію тварини, а також умови, безпечні для її здоров я;
- за умови дотримання громадського порядку та чистоти в місцях загального користування і гарантії безпеки іншим особам чи тваринам.

5.2. Під час транспортування тварини особа, яка її супроводжує, повинна запобігати порушенню санітарно-гігієнічних умов. Під час транспортування тварини особа, яка її супроводжує, несе відповідальність за її життя та здоров я.

5.3. Транспортування та сплату за перевезення тварин здійснювати з дотриманням правил, чинних на цьому виді транспорту, з обов язковим забезпеченням безпеки людей.

6. Реєстрація домашніх тварин
6.1. Реєстрація домашніх тварин проводиться з метою:
- єдиного обліку домашніх тварин у місті;
- організації пошуку загублених тварин та повернення їх власникам;
- контролю за чисельністю безпритульних тварин;
- здійснення контролю за дотриманням ветеринарно - санітарних вимог;
- забезпечення епізоотичного благополуччя;
- вирішення проблемних питань і конфліктних ситуацій, пов язаних з утриманням домашніх тварин у м. Херсоні.

6.2. Реєстрацію домашніх тварин здійснює спеціальне підприємство, уповноважене у сфері поводження з тваринами, за участі житлово-експлуатаційних організацій та квартальних комітетів.

6.3. Обов язковій реєстрації підлягають домашні собаки віком більше 60 діб з моменту їх народження, що належать, на правах власності або інших підставах, фізичним або юридичним особам.

6.4. Породні собаки, які належать фізичній або юридичній особі - члену кінологічної організації, підлягають обов язковій реєстрації у загальній базі даних домашніх тварин м. Херсона, незалежно від реєстрації у кінологічній організації.

6.5. Реєстрація котів здійснюється за бажанням власника з видачею реєстраційного посвідчення встановленого зразка.

6.6. Власники домашніх тварин, які не є мешканцями міста Херсона, але планують перебувати на території міста з тваринами більше 30 діб, повинні зареєструвати тварину в установленому порядку.

6.7. Власники домашніх тварин, які не є мешканцями міста Херсона, але перебувають на території міста з тваринами менше 30 діб, повинні мати при собі ветеринарні свідоцтва з відміткою про стан здоров я тварини та щеплення проти сказу.

6.8. Реєстрація або перереєстрація тварин здійснюється в приміщенні підприємства, уповноваженого у сфері поводження з тваринами. В окремих випадках реєстрація або перереєстрація тварин може проводитися безпосередньо за місцем проживання (реєстрації) власника.

6.9. Процедура реєстрації передбачає заповнення відповідної форми з відомостями про власника тварини, виду тварини, породи, клички, дати народження або відчуження, проведення протиепізоотичних заходів (щеплень) тощо із подальшим внесенням цієї інформації до загальної електронної бази даних непродуктивних тварин м. Херсона. Ця інформація є конфіденційною та надається лише у випадках, передбачених чинним законодавством.

6.10. Для проведення реєстрації (переєстрації) власник тварини повинен надати:
- паспорт або свідоцтво про реєстрацію (для юридичних осіб);
- документ, що підтверджує наявність у нього пільг щодо сплати збору з власників собак;
- документи, що підтверджують походження тварини (родовід), за наявності;
- ветеринарно-санітарний паспорт тварини;
- документи, що підтверджують проведення протиепізоотичних заходів (щеплень) у тварини (ветеринарна довідка);
- договір обов язкового страхування відповідальності власників собак, за переліком, згідно з Додатком до Правил, за шкоду, яка може бути заподіяна третім особам;
- реєстраційне посвідчення встановленого зразка (у разі переєстрації та за його наявності).

6.11. Власник потенційно небезпечної породи собаки та собаки, визнаної небезпечною (додаток до Правил), зобов язаний зареєструвати собаку та пройти процедуру ідентифікації, за умови наявності:
- свідоцтва про отримання мінімуму знань з питань дресирування та утримання тварин, що видається в громадських кінологічних організаціях, які входять до міжнародних кінологічних спілок, та підтверджує адаптованість собаки до умов населеного пункту;
- медичної довідки щодо відсутності протипоказань, пов язаних із психічними захворюваннями, алкоголізмом, наркоманією або токсикоманією;
- до моменту реєстрації, власники собак, породи яких зазначені у додатку 1 до постанови Кабінету Міністрів України від 09.07.2002 № 944 «Про затвердження Порядку і правил проведення обов язкового страхування відповідальності власників собак за шкоду, яка може бути заподіяна третім особам», повинні укласти договір обов язкового страхування відповідальності власників собак за шкоду, яка може бути заподіяна третім особам.

6.12. При проведенні реєстрації (перереєстрації) є обов язковою присутність тварини, яку реєструють, або наявність довідки голови квартального комітету, житлово-експлуатаційної організації, що підтверджує наявність домашньої тварини.

6.13. Перереєстрація тварини проводиться в разі втрати реєстраційного посвідчення, зміни її власника або місця його проживання. При перереєстрації надається нове посвідчення про реєстрацію без зміни номерного індивідуального знака (жетона), крім випадків, коли реєстрацію було проведено в іншому населеному пункті.

6.14. Тварини, власники яких не здійснили перереєстрацію, вважаються незареєстрованими.

6.15. Сплата за реєстрацію (перереєстрацію) тварини проводиться відповідно до чинного законодавства безпосередньо під час проведення реєстрації у розмірі, визначеному в установленому порядку.

6.16. Спеціальне підприємство, уповноважене у сфері поводження з тваринами, повинно протягом 10 робочих днів зареєструвати тварину, видати власнику друковане видання Правил утримання домашніх тварин у місті Херсоні, реєстраційне посвідчення та номерний індивідуальній знак (жетон) або, за бажанням власника, ідентифікувати тварину шляхом чіпування, а також ознайомити власника тварини з ветеринарно-санітарними вимогами щодо її утримання. Факт ознайомлення та видачі реєстраційного посвідчення та друкованого видання Правил утримання домашніх тварин у місті Херсоні підтверджується підписом власника тварини в журналі реєстрації тварин.

6.17. Юридичні або фізичні особи, крім визначених пільгових категорій, які утримують тварин, обов язково сплачують усі обов язкові платежі , передбачені чинним законодавством.
__________________
В каждом человеке солнце. Только дайте ему светить. ©Сократ

Последний раз редактировалось HubbaBubba, 27.02.2015 в 10:58.
HubbaBubba вне форума  
Ответить с цитированием
Сказали Спасибо пользователю HubbaBubba за этот пост:
Davlat (27.02.2015)