Показать сообщение отдельно
Старый 13.11.2017, 17:45   #1095 (Ссылка на пост)
VoVaN
Si vis pacem, para bellum
 
Аватар для VoVaN
Пол:
 
Активность Longevity
2/20 16/20
Today Сообщения
0/5 ssss15340
Адрес: Херсон
Благодарил(а): 9,964
Благодарили 31,498 раз в 8,874 постах
Галерея: 0
Вес репутации: 345 VoVaN скоро в модераторыVoVaN скоро в модераторыVoVaN скоро в модераторы
VoVaN скоро в модераторыVoVaN скоро в модераторыVoVaN скоро в модераторыVoVaN скоро в модераторыVoVaN скоро в модераторыVoVaN скоро в модераторыVoVaN скоро в модераторыVoVaN скоро в модераторы
Панове, а хтось тут використовує DipTrace?

Спробував із ним погратися. Поки що не можу зрозуміти одну річ. Намагаюся зробити плату із двома шарами: у верхньому усі сигнали та живлення, у нижньому - земля. Майже усі деталі SMD, але є декілька роз'ємів на отворах. Як налаштувати автотрасування для цього? Створений окремий клас для нетів землі.
Якщо позначити нижній шар як екран, приєднаний до землі - нети які земля чомусь просто не трасуються і навіть не намагаються, не кажучи вже про те щоб в нього прорости. Якщо зробити нижній шар сигнальнім та заповнити його полігоном міді позначеним як земля - воно вірно об'єднується із потрібними пінами роз'ємів, які і так є на обох сторонах плати, але міжшарові переходи в нього не трасуються.
Теоретично, десь у правилах трасування ще має бути можливість вказати на який шар трасувати деякі нети (чи заборонити для нижнього шару усі інше), але щось воно теж якось поки що не вдалося.

Здавалося б, у чому проблема?! Абсолютно типова ситуація для багатошарових плат: якісь шари зробити суцільними і під'єднуватися до них пістонами де треба.
У моєму випадку на один шар вже не лізе, а робити два повноцінних - ліниво, то ж є бажання нижній зробити суцільним і обмежитися свердлінням отворів та запайкою переходів де потрібно. Так, можна це розвести вручну, плата не настільки складна, але цікаво як це налаштувати для автоматичного трасування.
__________________
У світі багато брудного й заразного,
Але той хто хоче - лишається чистим.
VoVaN вне форума  
Ответить с цитированием