Показать сообщение отдельно
Старый 15.11.2017, 10:03   #1100 (Ссылка на пост)
VoVaN
Si vis pacem, para bellum
 
Аватар для VoVaN
Пол:
 
Активность Longevity
2/20 16/20
Today Сообщения
0/5 ssss15340
Адрес: Херсон
Благодарил(а): 9,964
Благодарили 31,498 раз в 8,874 постах
Галерея: 0
Вес репутации: 345 VoVaN скоро в модераторыVoVaN скоро в модераторыVoVaN скоро в модераторы
VoVaN скоро в модераторыVoVaN скоро в модераторыVoVaN скоро в модераторыVoVaN скоро в модераторыVoVaN скоро в модераторыVoVaN скоро в модераторыVoVaN скоро в модераторыVoVaN скоро в модераторы
Цитата:
Сообщение от Lukas Посмотреть сообщение
Очень часто у лазерных принтеров проблемы с печатью больших полигонов. У меня тонкие дорожки, которые находятся справа и слева близко к полигону, могут разорваться, если им не хватает тонера.
Дивно. Так, є такий ефект, але зазвичай він має дуже маленький радіус. Наприклад у моєму випадку, коли ставлю поганий картридж (неоригінал, використовую для суто "офісних" цілей) і намагаюся роздрукувати ним шаблон - таке є, але, скажімо, доріжка ширша за 0,5 мм має чіткий периметр та слабку середину. Тобто відстань впливу - якісь десяті долі міліметру, а такого щоб впливати через незафарбований простір - не бачив. Не уявляю щоб аж на сусідні доріжки поширювалось від полігонів. Є навіть зворотній ефект: коли друкую поганим тонером на прозорій плівці - по периметрах тонеру настільки забагато що він не доїхавши до пічки відпадає коржами десь у нетрях принтеру. Хвилинка антиреклами: венетасистемс - мавп'яче лайно, не носіть туди картриджі.
Ну то таке, тобі видніше як краще в тебе друкує.

Цитата:
Сообщение от Lukas Посмотреть сообщение
А трассирую вручную, так как авто делает слишком много перемычек(переходов между слоями).
Є ж налаштування - скільки переходів використовувати, від "немає" до "багато" Визначає "вартість" переходу при оцінці кожного етапу трасування.
Для себе поки що визначився: якщо на один шар нормально не вміщається - використовувати один плюс землю. Відділення землі суттєво розвантажує сигнальний шар, але при цьому не змушує робити плату і з нижньої сторони, бо там достатньо суцільного шматка міді. Півторашарова плата!
Название:  20171115_003629.jpg
Просмотров: 335

Размер:  109.1 Кбайт
Автоматичне трасування, те що вчора робив. Довелося місцями дещо поредагувати, бо подекуди просто ідіотські помилки на кшталт петель чи якихось завитків.
Ну і ще новий фоторезист, все ще не підібрав для нього оптимальні умови експонування, то ж якість погана. З іншого боку, 16 хвилин від шматка текстоліту до початку травління це позитивно Але механіку треба міняти, вже зовсім розбовталася і малює мені криві доріжки. Як ще TSSOP20 вийшов без артефактів - дивуюся.
Ще й патерни 0805 козячі якісь, треба переробляти.

Цитата:
Сообщение от Lukas Посмотреть сообщение
Ну конечно если ты металлизируешь отверстия, то тебе это не помеха.
Якби ж то.

Цитата:
Сообщение от Lukas Посмотреть сообщение
А мне хочется минимальное количество перемычек, и чтобы их не было под микросхемами.
Нормальні автотрасувальники мають таку можливість. Тут щось не знайшов. Параметр "мінімальна відстань поміж SMD та переходом" працює якось не так як я очікував
__________________
У світі багато брудного й заразного,
Але той хто хоче - лишається чистим.

Последний раз редактировалось VoVaN, 15.11.2017 в 10:09.
VoVaN вне форума  
Ответить с цитированием