Показать сообщение отдельно
Старый 15.12.2017, 15:04   #15 (Ссылка на пост)
VoVaN
Si vis pacem, para bellum
 
Аватар для VoVaN
Пол:
 
Активность Longevity
2/20 16/20
Today Сообщения
0/5 ssss15340
Адрес: Херсон
Благодарил(а): 9,964
Благодарили 31,498 раз в 8,874 постах
Галерея: 0
Вес репутации: 345 VoVaN скоро в модераторыVoVaN скоро в модераторыVoVaN скоро в модераторы
VoVaN скоро в модераторыVoVaN скоро в модераторыVoVaN скоро в модераторыVoVaN скоро в модераторыVoVaN скоро в модераторыVoVaN скоро в модераторыVoVaN скоро в модераторыVoVaN скоро в модераторы
Цитата:
Сообщение от walery Посмотреть сообщение
про какие перенавантаження, несколькодневные аварии на весь район и пожары мы говорим?
Очевидно, що якщо там де має бути 220 фактично є 140 - то ці 80 вольт десь діваються. А це означає що фактичне навантаження на лінію суттєво перевищує проектне, тож якщо десь не спрацює захисна автоматика (не в тебе вдома) - щось може перегрітися та вийти з ладу. Наприклад, трансформатор чи розподільний щит. І, до речі, сам той факт що напруга майже вдвічі нижча за номінальну нібито натякає нам що десь замість захисних пристроїв вже встановлено урановий лом. Так, не в тебе вдома, але як щось піде не так - ти теж, можливо, постраждаєш. Це по-перше. По-друге, якщо 80 вольт десь загубилися - значить, там де вони загубилися вивільняється енергія, у вигляді тепла, яка кількісно дорівнює добутку цих вольтів на наявні ампери. Якщо це розподілені втрати (довга лінія недостатнього перетину) - може нічого і не станеться; але якщо це комутаційні втрати (десь поганий контакт, наприклад у клемах чи на скрутці де алюмінієвий дріт контактує з мідним і через різні електрохімічні потенціали сильно кородує) - то тепло буде вивільнятися локально, і достатньою умовою для виникнення пожежі за цих умов буде наявність поблизу будь-чого що може горіти. Втім, розподілені втрати теж можуть призвести до пожежі чи аварії (знов-таки, за умови не функціонуючого захисту): достатньо щоб десь розплавилася ізоляція.
Тому я і кажу що симптоматичне вирішення проблеми за принципом "моя хата скраю, у мене все добре" це не дуже хороша ідея.

В мене теж була така проблема на попередній дачі. Але там дійсно без варіантів: слабка лінія від райцентру до селища, там вже на вході було мало. Бо селище розрослося за карателів та перевищило проектну потужність разів у хрін знає скільки. Ну і трансформаторну підстанцію у райцентрі теж регулярно лагодили. То ж тільки нові лінії та нове обладнання, тільки хардкор.
Ну то вже не моя проблема, нехай тепер ракоцапи та гігаватнікі через це переймаються та "енергомости" тягнуть. З іншого боку, проблема і так вирішилася: немає туристів - не треба вмикати кондиціонери та бойлери.

Цитата:
Сообщение от emulight Посмотреть сообщение
А как? Ну на скрутке перед самим счётчиком можно, после выхода тоже,а на проводах на столбе только РЕС,а они сказали что там все в норме....
Запозич у когось тепловізор та пройдись із ним уздовж лінії ввечері, коли напруга мінімальна
це у більшій мірі жарт, ніж керівна порада
__________________
У світі багато брудного й заразного,
Але той хто хоче - лишається чистим.
VoVaN вне форума  
Ответить с цитированием
Эти 2 пользователей сказали Спасибо VoVaN за хороший пост:
glen61 (16.04.2018), walery (15.12.2017)