Показать сообщение отдельно
Старый 02.01.2018, 20:32   #198 (Ссылка на пост)
VoVaN
Si vis pacem, para bellum
 
Аватар для VoVaN
Пол:
 
Активность Longevity
3/20 16/20
Today Сообщения
0/5 ssss15341
Адрес: Херсон
Благодарил(а): 9,965
Благодарили 31,502 раз в 8,875 постах
Галерея: 0
Вес репутации: 345 VoVaN скоро в модераторыVoVaN скоро в модераторыVoVaN скоро в модераторы
VoVaN скоро в модераторыVoVaN скоро в модераторыVoVaN скоро в модераторыVoVaN скоро в модераторыVoVaN скоро в модераторыVoVaN скоро в модераторыVoVaN скоро в модераторыVoVaN скоро в модераторы
Цитата:
Сообщение от Debian Посмотреть сообщение
шото будет?
Часто буває потрібен якийсь вузько-специфічний вимірювальний прилад. Наприклад, датчик механічних коливань синхронізований із датчиком фази обертання (щоб можна було балансувати якийсь ротор без розбирання конструкції), чи вимірювач косинусу, чи генератор частоти/сигналу із зворотнім зв'язком (щоб можна було шукати резонансні частоти), чи ще якась хвора маячня, яка або взагалі не існує у природі, або занадто рідко потрібна щоб купувати/паяти. Тож зазвичай я або відмовляюся від якихось ідей, або реалізую потрібне приладдя на огидних макетках та якомусь stm-discovery, що теж займає час та виглядає як гівно. До того ж такий підхід виключає повторне використання, бо з цих деталей вже зроблено щось інше.

Ідея така: зробити норм цивільний прилад, який поєднуватиме у собі більш-менш зручний GUI, якусь готову інфраструктуру по інтерфейсам (usb/microsd/uart/485) усьому іншому (живлення, дисплей, кнопки/енкодери і.т.д.), та гнучкість того ж discovery. То ж це буде "базовий" девайс із операційною системою, до якого через DB-37 під'єднуватимуться кінцеві вимірювальні/виконавчі блоки. Кінцевий блок буде сам по собі досить тривіальним, його буде легко розробити та виготовити.
Щоб кожного разу не писати софт під кожну нову задачу - планую розробити якусь скриптову мову. Потрібний скрипт можна буде завантажити ззовні, чи зчитати з карти пам'яті, чи, можливо, зчитати з eeprom у самому виконавчому девайсі. Хто сказав arduino?! Свят-свят-свят!
Що з цього вийде поки що не зрозуміло, але ідея така в мене вже давно Хай там як, а навіть якщо це просто буде макетка із автономним живленням та усіма інтерфейсами які виходять на DB-37 - це вже прискорить роботу.

Цитата:
Сообщение от Debian Посмотреть сообщение
ты кстати в какой IDE кодишь?
кеил?
keil та coocox
__________________
У світі багато брудного й заразного,
Але той хто хоче - лишається чистим.
VoVaN вне форума  
Ответить с цитированием