Показать сообщение отдельно
Старый 27.01.2018, 00:04   #33198 (Ссылка на пост)
VoVaN
Si vis pacem, para bellum
 
Аватар для VoVaN
Пол:
 
Активность Longevity
3/20 16/20
Today Сообщения
0/5 ssss15341
Адрес: Херсон
Благодарил(а): 9,965
Благодарили 31,499 раз в 8,875 постах
Галерея: 0
Вес репутации: 345 VoVaN скоро в модераторыVoVaN скоро в модераторыVoVaN скоро в модераторы
VoVaN скоро в модераторыVoVaN скоро в модераторыVoVaN скоро в модераторыVoVaN скоро в модераторыVoVaN скоро в модераторыVoVaN скоро в модераторыVoVaN скоро в модераторыVoVaN скоро в модераторы
Цитата:
Сообщение от Робот Вертер Посмотреть сообщение
если б я им был наверно я бы знал ответ и не задавал вопрос
Я витратив заради задовольняння твоєї цікавості сім хвилин свого часу (безкоштовно). Міг би зробити це сам і не писати дурниці.

Припустимо трос має діаметр 3 см. Візьмемо за відправну точку відстань у 100 метрів. З такої відстані кутовий розмір тросу дорівнюватиме, приблизно, 0,3 мілірадіан. Дивимося це дослідження*, графік 4,24. Бачимо там для розміру об'єкту у 0,3 мрад що для зорового виявлення його за одну секунду потрібен такий контраст із фоном що він не вміщається на графік і складає десь 20-30**. І це для ідеальних умов - піддослідний спокійно сидить перед екраном та чекає на появу об'єкта.
Ідемо на вікіпедію, Мі-8, крейсерська швидкість 220-250 км/год. Щоб пролетіти 100 м із такою швидкістю потрібно півтори секунди.
Таким чином, теоретично була імовірність помітити об'єкт за півсекунди до зіткнення. Якщо б він мав значну контрастність. Очевидно що цього абсолютно недостатньо не те що для маневру, а навіть для усвідомлення та прийняття рішення маневрувати.

Ну дійсно, Робат, як можна не помітити нитку? Її ж за кілометр видно, правда? Тож на розтяжках підриваються лише п'яні дебіли. Так?
Хочеш перевіримо? Боляче не буде.

* суворо кажучи, це не зовсім те що треба, але мене цікавила у першу чергу якісна оцінка та порядок, а не кількісна і точні значення. Ще раз підкреслюю: це дуже приблизна оцінка.
** тобто різниця освітленості об'єкта і фона має бути більше ніж у двадцять разів більша за освітлення фону (чи контрастність візуальних перешкод). Причому треба пам'ятати що це логарифмічне значення.

ПС
От мені більш цікаво нащо не на війні так низько летіти було :(
__________________
У світі багато брудного й заразного,
Але той хто хоче - лишається чистим.

Последний раз редактировалось VoVaN, 27.01.2018 в 00:16.
VoVaN вне форума  
Ответить с цитированием
Эти 2 пользователей сказали Спасибо VoVaN за хороший пост:
Mr. Freeze (27.01.2018), walery (27.01.2018)