Показать сообщение отдельно
Старый 27.02.2015, 09:50   #12 (Ссылка на пост)
HubbaBubba
******************
 
Аватар для HubbaBubba
Пол:
 
Активность Longevity
0/20 18/20
Today Сообщения
0/5 sssss4289
Благодарил(а): 40,632
Благодарили 11,539 раз в 2,817 постах
Галерея: 0
Вес репутации: 136 HubbaBubba скоро в модераторы
HubbaBubba скоро в модераторыHubbaBubba скоро в модераторыHubbaBubba скоро в модераторыHubbaBubba скоро в модераторыHubbaBubba скоро в модераторыHubbaBubba скоро в модераторыHubbaBubba скоро в модераторыHubbaBubba скоро в модераторы
Отправить сообщение для  HubbaBubba с помощью ICQ Отправить сообщение для HubbaBubba с помощью Skype™
7. Поводження з безпритульними та бездоглядними
тваринами


7.1. Вилов та тимчасова ізоляція безпритульних тварин з метою регулювання їх чисельності проводиться спеціалізованим підприємством, уповноваженим у сфері поводження з тваринами у м. Херсоні. На період тимчасової ізоляції тварини утримуються на карантинному майданчику.

7.2. Собаки, незалежно від породи, належності і призначення, у тому числі й ті, що мають нашийники з номерними індивідуальними знаками і намордники, які знаходяться без власника у громадських місцях (на вулицях, площах, ринках, у скверах, садах, на бульварах, пляжах, у громадському транспорті, дворах та інших громадських місцях), а також коти вважаються бездоглядними і підлягають відлову. Виловлені тварини доставляються на підприємство, уповноважене у сфері поводження з тваринами.

7.3. Тимчасовій ізоляції підлягають собаки, коти та інші домашні тварини в разі, якщо на це є відповідне рішення органів санітарно-епідеміологічної та ветеринарної служби, а також ті, що завдали тілесних ушкоджень людині або іншій домашній тварині.

7.4. Тимчасова ізоляція домашніх тварин може проводитись у примусовому порядку, якщо домашня тварина є небезпечною для оточуючих (неконтрольовані та агресивні дії).

7.5. Тимчасово ізольовані домашні тварини протягом 7-ми днів з дня їх вилову повинні бути обстежені і після висновків ветеринарного лікаря про їхній стан здоров я повертаються власникам (після сплати витрат на обстеження і утримання), а в разі виявлення обставин, що можуть загрожувати життю та здоров ю оточуючих, спеціалізоване підприємство, уповноважене у сфері поводження з тваринами у м. Херсоні, приймає рішення щодо подальшого поводження з твариною (лікування, нагляд або евтаназія).

7.6. Вилов собак, котів та інших домашніх тварин, як правило, проводиться за відсутності сторонніх осіб із 5-ї до 7-ї години або після 20-ї години (влітку – після 22-ї години). Вилов здійснюється підприємством, уповноваженим у сфері поводження з домашніми тваринами у м. Херсоні.
Часом відлову вважається час безпосереднього відлову тварини, який зафіксовано в Журналі обліку відловлених тварин. До цього Журналу вносяться відомості про вид тварини, стать, забарвлення, особливі прикмети, місце відлову.

7.7. Спеціалісти підприємства, уповноваженого у сфері поводження з тваринами у місті Херсоні, при виконанні робіт, пов язаних із виловом тварин, повинні мати при собі службове посвідчення, що підтверджує їх трудові відосини з цим підприємством. Дане посвідчення при виконанні робіт, пов язаних із виловом тварин, пред являється, у разі вимоги (необхідності), представникам органів внутрішніх справ, виконавчих органів міської ради, громадських організацій, органів самоорганізації населення, житлово-експлуатаційних організацій, громадянам тощо.

7.8. Виловлені безпритульні домашні тварини протягом 7-ми днів з дня їх вилову утримуються на карантинному майданчику і можуть бути повернуті власникам після огляду ветеринаром, реєстраційного посвідчення (для котів – за наявності) та оплати вартості витрат на вилов і утримання. За бажанням власника тварини, вона може бути повернута до закінчення встановленого терміну карантину, за умови виконання вимог, обумовлених у цьому пункті.

7.9. Виловлені бродячі тварини протягом п яти днів з дня їх вилову утримуються на карантинному майданчику підприємства, що здійснює вилов, і можуть бути передані спеціалізованим організаціям для передачі їх у спеціалізовані притулки.

7.10. Перед поверненням до середовища мешкання чи власникам, тварини підлягають щепленню проти сказу.

7.11. Власники зобов язані протягом тридцяти днів утримувати таких тварин в ізольованому приміщенні і, за вказівкою ветеринарної установи, доставляти їх для огляду.

7.12. Не підлягають вилову тварини, які раніше були простерилізовані та повернуті до попереднього місця помешкання, візуально ідентифіковані.

7.13. До роботи з вилову безпритульних тварин допускаються особи, які досягли 21-річного віку, не перебувають на обліку з приводу психічного захворювання, алкоголізму або наркоманії і які не притягувалися до кримінальної, адміністративної або дисциплінарної відповідальності за жорстоке поводження з тваринами.

7.14. При вилові безпритульних тварин та їх транспортуванні обов язковим є дотримання норм гуманності стосовно цих тварин.

7.15. При вилові безпритульних тварин забороняється:
- використовувати методи вилову, технічні пристрої і препарати, що травмують тварин або небезпечні для їхнього життя і здоров я;
- відловлювати вже стерилізованих тварин, крім окремих випадків, що потребують їх ізоляції (у разі якщо вони становлять небезпеку для оточуючих);
- привласнювати собі відловлених тварин.

7.16. У випадках, коли неможливо встановити контакт з твариною, вилов безпритульних тварин може проводитися із застосуванням сітки, сачка, іншим безпечним заходом.

7.17. Повернення стерилізованих тварин до середовища мешкання здійснюється спеціалістами підприємства, уповноваженого у сфері поводження з тваринами.

7.18. Якщо протягом семи днів з моменту затримання безпритульної тварини не буде виявлено її власника або він не заявить про своє право на неї, підприємством, уповноваженним у сфері поводження з тваринами приймається рішення щодо подальшого поводження із цією твариною.

7.19. Вилов безпритульних та бездоглядних тварин окремими фізичними і юридичними особами забороняється, крім випадків, коли ці тварини проявляють явну агресію, яка загрожує здоров ю людей. У даному випадку вилов тварин проводиться без нанесення їм шкоди, з подальшим повідомленням підприємства, уповноваженого у сфері поводження з тваринами у місті Херсоні, або зоозахисної громадської організації, які забезпечують вивезення цих тварин на карантинний майданчик.


8. Продаж та придбання домашніх тварин

8.1. Дозволяється продаж та придбання домашніх тварин:
- на території власника тварини;
- в розплідниках племінних тварин, які зареєстровані у кінологічних, фелінологічних та інших організаціях;
- у притулках;
- під час проведення спеціалізованих заходів (виставки, аукціони, тощо), за наявності передбаченого законодавством положення, погодженого чинним порядком;
- на спеціалізованих ринках, які обладнані відповідним чином, згідно з ветеринарно-санітарними правилами для ринків.

8.2. На торгових місцях повинно бути створено умови, що відповідають виду тварини, її віку, підтримуються необхідні параметри мікроклімату приміщення: температура повітря, режим вологості та вентиляції.

8.3. Дозволяється відчуження цуценят та кошенят віком не менше двох місяців.

9. Особливості права власності та інших речових
прав на тварин


9.1. Право власності або інші речові права особи, яка утримує тварину, обмежені обов язком дотримання норм і вимог Закону України «Про захист тварин від жорстокого поводження».

9.2. Право власності або інші речові права на тварин, у разі жорстокого поводження з ними, можуть бути припинені за рішенням суду шляхом їх оплатного вилучення або конфіскації.

9.3. Угоди, укладені особою, яка не досягла 18 років, з набуття або передачі права власності чи іншого речового права на тварину можуть бути визнані недійсними за рішенням суду, якщо такі угоди укладені без згоди батьків цієї особи або осіб, що їх змінюють.

9.4. Шкода, заподіяна особі або майну фізичної особи, а також шкода, заподіяна майну юридичної особи твариною, підлягає відшкодуванню в повному обсязі особою, яка її утримує.
__________________
В каждом человеке солнце. Только дайте ему светить. ©Сократ

Последний раз редактировалось HubbaBubba, 27.02.2015 в 09:56.
HubbaBubba вне форума  
Ответить с цитированием