Показать сообщение отдельно
Старый 23.06.2017, 02:01   #31210 (Ссылка на пост)
vald
Щас сменю себе статус
 
Аватар для vald
Пол:
 
Активность Longevity
0/20 18/20
Today Сообщения
0/5 sssss2896
Благодарил(а): 2,993
Благодарили 3,233 раз в 1,248 постах
Галерея: 0
Вес репутации: 52 vald скоро в модераторыvald скоро в модераторыvald скоро в модераторыvald скоро в модераторыvald скоро в модераторыvald скоро в модераторыvald скоро в модераторыvald скоро в модераторыvald скоро в модераторыvald скоро в модераторыvald скоро в модераторыvald скоро в модераторы
Генерали піщаних кар’єрів: хто і як розкрадає надра Полтавщини

восени 2016-го, фейкова фірма з пропискою на квартирі отримала всі передумови для подальшого незаконного видобутку кварцового піску в Полтавському районі.

18 жовтня 2016 року між фірмою ТОВ «Солта» і ДП «Полтавське лісове господарство» був укладений договір.
За ним фірма мала допомогти лісгоспу облаштувати пожежну водойму та влаштувати водозабірний майданчик на території Чалівського лісництва (між селами Копили та Марківка).
Це передбачало очищення водойми від очерету й мулу в об’ємі 1950 кубометрів і розміщення його у відвали. Як згодом виявилося, договір був тільки прикриттям.

Насправді, з осені 2016 року на Чалівській протипожежній водоймі організовано незаконний намив і вивезення кварцового піску з порушенням всіх вимог законодавства України. Варто додати, що кварцовий пісок входить до переліку корисних копалин загальнодержавного значення за Постановою Кабміну №827 від 12 грудня 1994 року.

розорення надр в особливо великих розмірах залишається непоміченим уже рік, свідчить тільки про одне. Контроллючі та правоохоронні органи зацікавлені у нанесенні державному бюджету багатомільйонних збитків.

Зафіксувавши перші машини з піском ми подзвонили заступнику прокурора області Плескачу та на 102. Чому саме їм? Народна рада м. Полтави неоднаразово зверталася з заявами до ГУ НП у Полтавській області про незаконний видоуток та реалізацію піску з Чалівського лісництва. Поліціянти впродовж тривалого часу не вчинили дій, які б перешкодили злочину. Це змусило голову Народної Ради Володимира Дащенка звернутися до Генпрокуратури, Адмінстрації Президента, Міністерства Внутрішніх справ України, Державної службу геології та надр України.

Остання в березні 2017-го провела перевірку діяльності ТОВ «Солта». В Акті перевірки №3 посадові особи держгеоконтролю встановили низку порушень і відсутність у фірми всіх основних дозвільних документів.

До слова, Національна поліція цьогоріч обходиться держбюджету в 16,7 млрд грн. Збільшити фінансування відомства ще на 4 млрд грн попросив голова Національної поліції Сергей Князєв 25 квітня у присутності міністра Арсена Авакова і прем’єра Володимира Гройсмана. Князєв сказав, що «наявних грошей може не вистачити до кінця року».

Загалом у 2017 році на фінансування бюджету МВС, якому підпорядковується низка підрозділів – від Нацгвардії до прикордонників з рятувальниками – виділено 46,2 млрд грн.

Особисто для нас залишається загадкою, чому нова-стара поліція за 16,7 млрд їде на виклик про злочин понад 3 години. Може, слід таки визнати, що гроші йдуть не за призначенням і «нова»– ніяка вже й не «нова», просто загорнута в красиву етикетку «стара» з рейтингом від 1 до 5% довіри в населення.

У І частині розлсдіування «Пісок для Піска: «БПП» розорює надра Полтавщини під позачергові вибори президента» ми писали, що політична партія «Народний Фронт», яка фактично контролює Полтавську область через своїх представників, збирає чорну касу для підкупу виборців на майбутніх президентських і парламентських виборах, які заплановані вже на осінь.

Контроль за збиранням кешу покладений на голову Полтавської облдержадміністрації Валерія Головка – людину екс-прем’єра Арсенія Яценюка. Кришу безкарності здійснює керівник ГУ НП Олег Бех – прямий підлеглий Арсена Авакова («Народний Фронт»). Із боку прокуратури – прокурор прокуратури Полтавської області Микола Кармазін. Як повідомили видання інформовані джерела, завдання прикривати «промисел» Головка Кармазіну дав заступник генпрокурора Дмитро Сторожук. Останній пов'язаний із «Народним Фронтом» і раніше обіймав посаду керівника юридичного департаменту цієї партії. Представник «БПП», перший заступник Головка Андрій Пісоцький особисто «пресує» представників турецької компанії «Onur», змушуючи останніх купувати матеріали для будівництва дороги Київ – Харків у конвертаційних центрів, представниками яких є «Авалон» і «Реаком». Більше в червневому номері газети.

Також інформатори повідомили, чому поряд із намивом піску вже вирубано близько 2 га соснового лісу. Головко нібито вже запланував побудувати нове межигір’я в мальовничій місцині в 10 хв їзди від Полтави.
__________________
Ввічливість це правило поведінки в крузі добре озброєних джентльменів. Вільні люди мають зброю - раби ні.
vald вне форума  
Ответить с цитированием