Показать сообщение отдельно
Старый 17.04.2018, 15:05   #6332 (Ссылка на пост)
VoVaN
Si vis pacem, para bellum
 
Аватар для VoVaN
Пол:
 
Активность Longevity
3/20 16/20
Today Сообщения
0/5 ssss15341
Адрес: Херсон
Благодарил(а): 9,965
Благодарили 31,503 раз в 8,875 постах
Галерея: 0
Вес репутации: 345 VoVaN скоро в модераторыVoVaN скоро в модераторыVoVaN скоро в модераторы
VoVaN скоро в модераторыVoVaN скоро в модераторыVoVaN скоро в модераторыVoVaN скоро в модераторыVoVaN скоро в модераторыVoVaN скоро в модераторыVoVaN скоро в модераторыVoVaN скоро в модераторы
Цитата:
Сообщение от alexandrius Посмотреть сообщение
............................................
На цю тему є одна байка (взагалі-то не виключено що це в істотній мірі реальний випадок, але пруфів надати не можу тож сприйматимемо як байку).
Якщо коротко (бо вже не пам'ятаю деталей): кляті буржуї розробляли якусь мікросхему. Ну нехай це буде обчислювальний блок, не важливо. Чіп вийшов невеликим, а корпус мікросхеми значно більший, тож планувалося у тому ж корпусі розмістити ще один кристал (ну, припустимо, Полуект пам'ять) задля економії на комутації та й взагалі економії місця на платі; комутуватися вони мали всередині корпусу мікросхеми. Але щось пішло не так і у серію врешті решт пішла мікросхема у виконанні яке призначене для використання окремого чіпу, а не другого внутрішнього; другий залишили у корпусі із технологічних причин, але він не був нікуди підключений.
Так от, у такому вигляді її і скопіювали. Потім почалися розборки щодо порушення прав на інтелектуальну власність, і коли совок як завжди заявив що це самостійна розробка просто так вийшло що вона схожа на вашу - в них незручно поцікавилися нащо там потрібен ще один кристал, який ні до чого не підключений.

От, до речі, інтерв'ю одного з працівників тогочасного заводу по виготовленню мікросхем із 98% браку.
Дуже показово.

А от що реально було - то це копіювання усіляких приладів включно із дизайном. Але копіювання неповноцінне. Інколи, бува, знаходиш десь на е-беї якийсь ретроприлад і дивуєшся. Бо колись ти працював із якимось радянським генератором чи осцилографом, який виглядав майже так само, але мав абсолютно незручні та дикі органи керування. А зараз, подивившись на, як виявляється, оригінал - раптом розумієш як воно мало бути за задумом конструкторів, і що в такому вигляді воно дійсно має сенс та зручність.
__________________
У світі багато брудного й заразного,
Але той хто хоче - лишається чистим.
VoVaN вне форума  
Ответить с цитированием