Показать сообщение отдельно
Старый 13.10.2021, 11:36   #40235 (Ссылка на пост)
VoVaN
Si vis pacem, para bellum
 
Аватар для VoVaN
Пол:
 
Активность Longevity
3/20 16/20
Today Сообщения
0/5 ssss15341
Адрес: Херсон
Благодарил(а): 9,965
Благодарили 31,504 раз в 8,875 постах
Галерея: 0
Вес репутации: 345 VoVaN скоро в модераторыVoVaN скоро в модераторыVoVaN скоро в модераторы
VoVaN скоро в модераторыVoVaN скоро в модераторыVoVaN скоро в модераторыVoVaN скоро в модераторыVoVaN скоро в модераторыVoVaN скоро в модераторыVoVaN скоро в модераторыVoVaN скоро в модераторы
У кількох областях оголошують надзвичайну ситуацію через нестачу газу
Цитата:


У кількох областях адміністрації почали розглядати надзвичайну ситуацію, що склалася із забезпечення природним газом бюджетних установ на осінньо-зимовий період 2021–2022 років.

Про це свідчать повідомлення Львівської ОДА, Закарпатської ОДА і Хмельницької ОДА, – передає УП.

Відповідні засідання обласних комісій ТЕБ і НС пройшли 11 жовтня на Хмельниччині та Закарпатті. 12 жовтня ситуацію із відсутністю газопостачання бюджетних установ визнала надзвичайною Львівська обласна комісія ТЕБ і НС.
* * *

Україна розраховує вирішити енергетичну кризу за допомогою Білорусі – джерело
Цитата:
З 1 листопада Україна планує почати імпорт електричної енергії з Республіки Білорусь.

Про це ЕП повідомило джерело в Міністерстві енергетики.

Переріз ліній електропередач, що з'єднують обидві країни, становить 900 МВт. За даними джерела, задіяти з них планується мінімум половину.

Ці поставки покликані допомогти Україні вийти з енергетичної кризи, в якій країна опиниться в кінці жовтня – на початку листопада, коли очікується внутрішнє зростання попиту на електроенергію. Задовольнити його за рахунок внутрішніх виробників енергії країна не здатна через провалену програму з накопичення вугілля.
Цитата:
У пресслужбі Міністерства заперечили інформацію про можливий імпорт з Білорусі. Далі пряма мова:

"Для планового проходження опалювального сезону в Міненерго питання комерційного імпорту з Росії та Білорусі не розглядається. Міненерго зверталось до НКРЕКП з пропозицією заборони імпорту з Росії та Білорусі.

Щодо стану накопичення вугілля, то збільшений майже у 2 рази в серпні графік накопичення передбачає можливість сталого проходження ОЗП у самих критичних умовах. Фінансову можливість генерації для закупівлі вугілля стабілізовано. Що було зроблено, зокрема, для збільшення імпорту вугілля. Питання добровільного або примусового обмеження споживання електроенергії не стоять на порядку денному".
* * *

"Досить розганяти паніку": у Зеленського стверджують, що жодних проблем з газом в регіонах немає
Цитата:
Перший заступник глави ОП Кирило Тимошенко заявив, що у сховищах цілком достатньо газу для потреб населення та соціальної сфери.

Так Тимошенко відреагував на інформацію, що в кількох областях обласні комісії ТЕБ і НС обговорюють надзвичайну ситуацію, пов’язаною з відсутністю постачання природного газу для установ, організацій та комунальних неприбуткових підприємств на осінньо-зимовий період 2021/2022 років.

У своєму Facebook заступник Єрмака назвав оприлюднену у ЗМІ інформацію "маніпуляціями" і уточнив, що комісії збираються "лише для подолання технічних моментів з метою прискорення підписання договорів на постачання газу".

"Газу у сховищах цілком достатньо для потреб населення та соціальної сфери. Жодних проблем із цим немає", – написав він.
Цікаво, а вони у курсі, що не весь газ в українських газосховищах належить Україні?...

* * *

З одного боку маємо об'єктивно складну ситуацію у енергетиці, як у всьому світі, так і конкретно в нас.
З іншого, треба завжди пам'ятати, що шантаж газом, поширення фейків/пропаганди та п***ьож - три улюблених справи рашки, тож будь-яку інформацію треба перевіряти ретельно і прискіпливо.
З третього, якщо зеко-манда традиційно всреться то в них буде два варіанти: або не робити нічого і отримати вибух протестів від замерзлого наріда, або приповзти на колінах до рашки/лукашенко та отримати вибух з іншого боку. Обидва варіанти дуже погані та можуть мати катастрофічні наслідки.
З четвертого - те що газ дорожчає з об'єктивних причин для наріда занадто складно, а зеко-манда дуже хоче не втратити рейтинги хоча б на цьому, тож є підозра що у результаті вийде обидва варіанти з п.3 одночасно.
Олігофрени любителі пєтушарія, тим часом, будуть відкручувати, і на зло матері відморожувати вуха.
__________________
У світі багато брудного й заразного,
Але той хто хоче - лишається чистим.
VoVaN вне форума  
Ответить с цитированием