Показать сообщение отдельно
Старый 23.09.2011, 15:18   #26 (Ссылка на пост)
Marichello
Щас сменю себе статус
 
Аватар для Marichello
 
Активность Longevity
0/20 17/20
Today Сообщения
0/5 sssss4008
Благодарил(а): 6,752
Благодарили 2,914 раз в 1,224 постах
Галерея: 0
Вес репутации: 50 Marichello скоро в модераторыMarichello скоро в модераторыMarichello скоро в модераторыMarichello скоро в модераторыMarichello скоро в модераторыMarichello скоро в модераторыMarichello скоро в модераторыMarichello скоро в модераторыMarichello скоро в модераторыMarichello скоро в модераторыMarichello скоро в модераторыMarichello скоро в модераторы
Отправить сообщение для  Marichello с помощью ICQ
Цитата:
Зі Львівської області в рамках реалізації додаткової угоди проекту ОБСЄ-Україна повністю вивезено “меланж”

| 23.09.2011 | |15:04|






Зі складу ракетного палива Західного оперативного командування Сухопутних військ Збройних Сил України, що розташований неподалік міста Радехів Львівської області відправлено 4 спеціалізовані цистерни, завантажені останньою партією “меланжу” – окислювача рідкого ракетного палива.

Таким чином на Львівщині завершилася реалізація додаткової угоди проекту ОБСЄ-Україна щодо утилізації запасів компонентів рідкого ракетного палива типу “меланж”. Останні 210 тонн небезпечної речовини прямують до Російської Федерації на утилізацію.

Як пояснив командир складу ракетного палива підполковник Олександр Ятлук, особовий склад частини протягом останніх місяців завантажив на залізничний транспорт понад 2 тисячі тонн “меланжу”, при цьому діяв без порушень заходів безпеки та норм охорони довкілля.

– Військовослужбовцям доводилося працювати у спеціальних захисних костюмах у важких умовах літньої спеки, що вимагало від людей чималих фізичних зусиль. Усі вони із поставленими завданнями успішно впоралися і заслуговують на велику вдячність командування і мешканців навколишніх населених пунктів. Адже відтепер Львівська область позбулася запасів небезпечної хімічної речовини, – зазначив офіцер.

Військові дотримали своєї обіцянки щодо звільнення Західного регіону держави від окислювача ракетного палива типу “меланж”.

– Далі особовий склад згідно із затвердженою технологією проводитиме роботи з нейтралізації вивільнених ємкостей, де зберігався “меланж”. На території частини зараз знаходиться 24 резервуари. Для їх нейтралізації використовуватиметься розчин аміаку. Заходи триватимуть близько чотирьох місяців, за виключенням холодної пори року, коли із нейтралізуючим розчином працювати не можна, – розповів підполковник Олесандр Ятлук.

Після нейтралізації, коли цистерни стануть безпечними, їх буде утилізовано на металургійних заводах України. А придатні до використання відправлять до інших військових частин для подальшої експлуатації.

Спасибо международной помощи - до середины следующего года должны полностью убрать остатки этого ракетного топлива с территории Украины.
__________________
Пусть кричат - уродина,
А она нам нравится
Marichello вне форума  
Ответить с цитированием