Показать сообщение отдельно
Старый 13.04.2018, 16:33   #13160 (Ссылка на пост)
VoVaN
Si vis pacem, para bellum
 
Аватар для VoVaN
Пол:
 
Активность Longevity
3/20 16/20
Today Сообщения
0/5 ssss15341
Адрес: Херсон
Благодарил(а): 9,965
Благодарили 31,504 раз в 8,875 постах
Галерея: 0
Вес репутации: 345 VoVaN скоро в модераторыVoVaN скоро в модераторыVoVaN скоро в модераторы
VoVaN скоро в модераторыVoVaN скоро в модераторыVoVaN скоро в модераторыVoVaN скоро в модераторыVoVaN скоро в модераторыVoVaN скоро в модераторыVoVaN скоро в модераторыVoVaN скоро в модераторы
Цитата:
Сообщение от AC Milan Посмотреть сообщение
т.е. тот же вотсэп защищен не хуже телеграма, но почему у рашовласти к нему нет претензий и почему его не блокируют?
Я ж вище розписав докладно... За моєю гіпотезою вацап, можливо, не закриває (або недостатньо ретельно закриває, або закриває у каналах але не закриває у власному сервері) службову інформацію про встановлення зв'язку поміж новими абонентами (які ідентифікуються всередині системи за якимись унікальними ідентифікаторами) - лише сам вміст обміну поміж ними. Якщо телеграм писався із істотною параноєю (що імовірно) - ця інформація про встановлення зв'язку теж відома лише у самих кінцевих точках, а в усіх інших місцях існує лише у вигляді однобічних хешів (тобто "Вася зв'язався із Петя" перетворюється у білий шум, розшифрувати який в змозі лише сам Вася та Петя). І у системі зберігаються теж у вигляді однобічних хешів, які неможливо перетворити назад у Васю та Петю із метою їх ідентифікації.
Але підкреслюю що це лише гіпотеза.

У будь-якому разі зрозуміло одне: в телеграма вимагали зробити те, що принципово неможливо реалізувати. Тобто реальною метою було досягнення одного з двох варантів: знищення (заборона/унеможливлення роботи) або знищення (повне позбавлення шифрування).
Втім, ще питання як його вдаватиметься блокувати, враховуючи можливі засоби обходу...
__________________
У світі багато брудного й заразного,
Але той хто хоче - лишається чистим.
VoVaN вне форума  
Ответить с цитированием