Показать сообщение отдельно
Старый 15.11.2019, 00:34   #1358 (Ссылка на пост)
Lukas
Свой В Доску
Пол:
 
Активность Longevity
0/20 12/20
Today Сообщения
0/5 ssssss715
Благодарил(а): 183
Благодарили 265 раз в 146 постах
Галерея: 0
Вес репутации: 14 Lukas драгоценность среди камнейLukas драгоценность среди камней
VoVaN, конкретно малий двигун з редуктором навіть не берем до уваги. Тільки кроковий двигун. Всі ті ж операції з реверсом, таймаутами між робочим ходом та реверсом для компенсації тиску в пустотах. Звичайний двигун з редуктором потрібно контролювати по часу, а це неправильно. Якщо тобі для однієї порції потрібно півоберта, то тільки кроковим двигуном ти зможеш зробити реверс, а потім додати його довжину руху у наступний робочий хід. З редукторним без підрахунку обертів це не прокатить. А рахувати оберти у коллекторному [для мене] можливо навіть тяжче, ніж управління кроковим.


Цитата:
Сообщение от VoVaN Посмотреть сообщение
З пневматикою мені возитися зовсім не охота.
Так навіть легше, але я теж противник цього варіанту, незалежно від того, що для массового виробництва цей варіант підходить. Для індивідуального інструмента - ні.


Цитата:
Сообщение от VoVaN Посмотреть сообщение
Які мінуси?
Я мінусів не бачу, всі користуються, норм... Але була задача для флюсу - підійде. А у мене інша - для бга пасти... Тут явно можно знайти мінуси через густину пасти і самої тари для неї. Наприклад, я влітку цю пасту з банки заправляв в 2-х кубовий шприць, але підігрівав феном для цього. А коли користувався - у звичайного медичного шприця опорні вуха заворачивалися - настільки густа. І тільки при такій густині можна побачити ефект бульбашки повітря у пасті. Коли звичайним силіконовим пістолетом видавлюєш силікон, а він далі лізе, коли не потрібно. А для запобігання цього потрібно натиснути на педальку для розблокування зворотного ходу.
Мені цікаво зробити на кроковому моторі, бо управління такого дозатора на 99,3% підійде для такого самого доування дротового припою до кінчика жала при ручній пайці, і це теж мені потрібно.
Відео по темі, чого я хочу

Якщо поршень швидко реверсувати, то ще маєш хреновенький вакуумний пінцет на пару сек.

Почесав затылок, юзер дописал через 37 минут
Забув сказати, що при компактному виконанні це може бути навіть не тільки ручним інструментом, а і додатковим для чпу
Lukas вне форума  
Ответить с цитированием
Сказали Спасибо пользователю Lukas за этот пост:
VoVaN (15.11.2019)